21 Mart 2012 Çarşamba

TATTOO

Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denilmektedir. (John Christian)

20 Mart 2012 Salı

Düşü



Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır.
GIBBON

23 Şubat 2012 Perşembe

KALICI MAKYAJ IN ÖNEMİ

Kalıcı makyaj doğru ve kurallara uygun bir biçimde yapıldığı takdirde, kişinin deri yapısına göre, 2 ila 5 yıl arasında doğal şekil ve rengini koruyarak, yaptıran kişinin yaşamın her anında rahat, bakımlı ve güzel görünmesine çok ciddi katkılarda bulunur.

KALICI MAKYAJ IN TANIMI

Kalıcı makyaj, gerekli durumlarda özellikle kaş, göz ve dudak bölgesinde, epidermal mikropigmentasyon yöntemiyle, bitkisel kaynaklı organik boyaların estetik bir biçimde yerleştirilmesi işlemidir.
 

22 Şubat 2012 Çarşamba

KALICI MAKYAJ

Kalıcı Makyaj, tüm kültürlerde sıklıkla rastlanan ve kökenleri M.Ö. 2000' li yıllara dayanan vücut süsleme sanatının ( tattoo ) günümüzde insan sağlığına uygun hale gelmiş alt kollarından en başta gelenidir.

DÖVME BAKIMI

İyi bir dövmeye sahip olmak için ilk adım olan iyi bir sanatçıya dövmenizi yaptırmak kadar yaptırdıktan sonra bu çalışmayı korumakta - bakmakta çok önemlidir. Çünkü dövmenize ne kadar bakarsanız o kadar dikkat çeker, daha iyi görünür.

Dövme yapıldıktan sonra ilk 1 hafta yapılan bakım çok önemlidir. Dövme çalışmasını takiben 3 gün süreyle yüzeyin suyla temas etmemesi en önemli kuraldır. Dövme iğneleriyle tahribata uğrayan cildiniz bu dönemde her türlü enfeksiyona açık olur. Her ne kadar bir yara olarak görünmesede o bölgeye yaralıymış gibi özen göstermeniz gerekir. Çünkü küçük iğne darbeleri ile kanama ve ödem oluşmuş bu alanı vücut yara olarak algılayıp iltihabı savunma hücreleri ile onarıma geçiyor. Dolayısı ile iyi korunmadığında her yarada olabileceği gibi bu bölgenin de infekte olması riski fazla. İnfekte olan dövme istediğiniz görüntüden sizi uzaklaştırır. Suyla temas, hasarlı bölgede açılma oluşturabileceği gibi, su içindeki olası mikropları da taşıyabilir. Bu nedenle en az üç gün sudan olabildiğince koruyun. Bunu en iyi yolu, antibiyotikli bir merhemi dövme alanına yoğun bir şekilde sürmek ve 3-5 gün süre ile üzerini hafifçe sarmak. Bu işlemi günde üç kez tekrarlamalısınız. İlk haftadan sonra sargı kullanmadan merhem sürme işlemine devam edebilirsiniz.Yaranız artık iyileşmeye başladı. Bu süre yara(dövme) büyüklüğüne, ve vücut yapınızın özelliğine bağlı. Yaranın iyileşmesi kabuklanma ve kabuk atma şeklinde olacaktır. Her merhem sürme işleminde merhem ile birlikte kabuklar da yavaş yavaş çıkacaktır. Bu nedenle kuvvet uygulayarak, kopararak kabukları soymaya çalışmayın. Bu süre içinde yara kabuğunun gerilmesine bağlı olarak o bölge derisinde gerilme kaşınma olabilir.

Bir ay süresince güneşle direkt temas etmemesine özen göstermeniz gerekli. Çünkü dövme yaptırdığınız bölge vücuttan daha koyu renkli ve hala daha hassas. Dolayısıyla güneş ışığından daha fazla etkilenecek, bu da rengin solmasına, henüz tam iyileşmemiş cildinizin hasar görmesine yol açacaktır.

Bir ay sonunda artık gururla dövmenizi arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz. Ancak unutmayın; iyi bir dövme için bakım sürekli olmalı. Tıpkı cildiniz, saçlarınız gibi. Dövme yapılan bölgeyi iyi nemlendirir, güneşe karşı iyi korursanız her zaman ilk yapıldığı andaki gibi canlı kalacaktır.
Alıntı ile Cevapla

21 Şubat 2012 Salı

şimdiki zaman

Günümüzde kendini ifade ediş biçimi olarak tanımlanan bu vücut süsleme sanatı, statü ve sınıf ayırt etmeksizin pek çok insanın üzerinde görünürhale gelmiş ve talepteki bu artışla birlikte sanatçıların da işlerinde profesyonelleşmesine sebep olmuştur.
Artık dövme, ilkel yollarla yapılan bir işlem olmaktan çıkmış bir sanat dalı halini almıştır.

20 Şubat 2012 Pazartesi

geçmişten günümüze

Dövme ilk çağlardan itibaren pek çok evrim geçirip,büyük bir gelişimle değişerek günümüze değin gelmiştir.Tahminlere göre dövme ateşin bulunması ve avlanma aletlerinin icadından hemen sonra ortaya çıkmıştır ve uygulamanın bu günlere kadar ulaşıp devam etmesi vücut süsleme eyleminin insani bir gereksinim olduğu düşüncesini de beraberinde getirmiştir.

uygulama:

Dövme bir boya maddesinin çeşitli tekniklerle alt deri yüzeyine kadar işlenmesi olarak tanımlanır.Yıllar içinde bu uygulamanın yapımı sırasında is,çivit,bitki özleri,kına,safran gibi bir çok çeşitli malzemeler kullanılmıştır.

ateştattoo